Een HSP coach helpt jou op weg
Heb je net ontdekt dat je hooggevoelig bent? Dan kan het best even lastig voor je zijn om hiermee om te gaan. Gelukkig kan een hsp coach je hierbij helpen. Deze leert jou om effectiever en beter om te gaan met je hooggevoeligheid.

Omgaan met HSP
Als je een HSP’er bent, oftewel een Highly Sensitive Person, ben je veel gevoeliger voor indrukken dan de meeste mensen. Je pikt stemmingen, smaken, geuren, harde geluiden en fel licht veel sneller op. Je beleeft dingen veel intenser, maar je kunt minder goed omgaan met negatieve gebeurtenissen.

Hooggevoeligheid kan veel invloed hebben op je sociale leven, je relatie en je werk. Vooral in onze snelle maatschappij wordt het niet echt gewaardeerd om je gevoelige kanten te laten zien. Hierdoor kan het zijn dat je jouw eigenschap vooral als een last ervaart. Je wilt jezelf veranderen en deze eigenschap graag negeren. Dit gaat echter niet.

Als je hooggevoelig bent dan kun je hier weinig aan veranderen, maar je kunt er wel mee leren omgaan. Dit kun je doen door regelmatig een rustmoment in te plannen. Zo kun je alle indrukken verwerken. Zorg er ook voor dat je een ontspannende hobby beoefent waarin je je energie kwijt kan, zoals sporten, schilderen, wandelen of koken.

Verder kan een hsp coach je ook op weg helpen om beter met je hooggevoeligheid om te gaan.

Een HSP coach helpt je op weg
Vind je het lastig om met je hooggevoeligheid om te gaan? Dan kan een hsp coach je hierbij helpen. Deze leert jou om zelfbewuster te zijn, minder energie te verbruiken en grenzen te stellen. Dankzij het coachingsproces ga je anders denken, handelen en voelen. Je leert jezelf aan om je gevoeligheid sneller te herkennen en actiever te gebruiken.

Je eigen spoor volgen
Dankzij het coachingsproces van een hsp coach functioneer jij voortaan veel beter in de snelle buitenwereld. Stap voor stap leer je om je minder te richten op andere mensen en je eigen spoor te volgen. Hierdoor krijg je weer veel meer controle over je eigen gevoelens en sta je weer veel positiever in het leven.

Onrustig in je hoofd, Moe, Uitgeblust,

Opgebrand, Stress, Angst , te veel Prikkels?